2020.03.15.

Budapest, XVI. Kerületi Lemhényi Dezső Általános Iskola                                Ikt.:2020 03 15

Szülői tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

Észak-Pesti Tankerületi Központ vezetőjének, Kovács Katalinnak a tájékoztatása alapján kívánom megküldeni minden iskolánkkal tanulói jogviszonyban álló gyermek szülei/törvényes képviselője számára az alábbi információkat:

 • a tanulók 2020. március 16-án, hétfőn már ne jelenjenek meg a köznevelési intézményben (iskolánkban), erről központilag a KRÉTA rendszeren keresztül is kaptak már értesítést,
 • csak azon szülők számára tudjuk felajánlani az iskola épületében a gyermekük felügyeletének lehetőségét, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához,
 • felhívjuk a szülők figyelmét arra is, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mintha otthon lenne a gyermek,
 • a napközbeni felügyelet 8-17 óra közötti,
 • a szülők a gyermekük felügyeletének igényét:
 • az osztály e-mail-en keresztül tegyék meg, ha lehetséges még a mai napon,
 • vagy holnap reggel 8.00-ra kísérjék/küldjék gyermeküket az iskolába (a gyerekeket csak 8.00-tól tudjuk fogadni, reggeli ügyeletet nem tartunk)
 • a megjelent gyerekekről napi nyilvántartást vezetünk.

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat honlapján megjelent tájékoztatás:

Iskolák:

➡Az iskolai étkezéseket nem kell a szülőknek egyesével lemondaniuk, azt az Önkormányzat központilag lemondja. A már befizetett összegek a következő befizetésnél jóváírásra kerülnek.

➡A Tankerület által megszervezett ügyeleti rendszerben részt vevő gyermekek számára biztosítjuk az étkezést.

https://www.bp16.hu/hirek/koronavirussal-kapcsolatos-hirek/ujabb-marcius-14-i-datumuintezkedesek

Kérem, hogy az iskolánk honlapját is folyamatosan figyelje.

https://www.lemhenyi16.hu/index.php/hu/

A fenti tájékoztatás a későbbi tájékoztatás megjelenik:

 • a KRÉTA rendszerén minden szülői felületen,
 • osztály e-mail-en keresztül küldve
 • iskolánk honlapján.

A tanulók iskolában maradt személyes dolgainak (tankönyvek, ruhanemű…) átvételi lehetőségéről későbbiekben intézkedünk és küldünk értesítést.

A tanulók otthon történő tanulásához a tantestület hétfőtől kezdi meg a központi intézkedések tükrében a munkát.

Budapest, 2020. 03. 15.

Tisztelettel: Dienes Anna/sk

                                                                                                                                                             intézményvezető

 


2020.03.14.

Tisztelt Szülők!

A miniszterelnök bejelentése értelmében 2020. március 16-tól (hétfő) tantermen kívüli digitális munkarend lép életbe az egész országban. Ezért mostantól bizonytalan ideig nem lesznek (nem lehetnek!) gyerekek az iskolában. A rendeletek, melyek az új munkarendet részletesen szabályozzák, a miniszterelnöki ígéretnek megfelelően, néhány napon belül lesznek nyilvánosak, így egyelőre még mi is csak annyit tudunk, amennyit Önök a híradásokból. A hétfői napon a tantestület rendkívüli értekezletet tart, mely után Önöket is tájékoztatni fogjuk a továbbiakról. Az, hogy az iskolában hagyott dolgokért be lehet-e jönni, szintén később derül csak ki.

Iskolavezetés 


 

 2020.03.12.

 


2020.03.11.

Tisztelt Szülők!

 

A koronavírussal kapcsolatosan a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe, valamint az osztályfőnökökön keresztül küldött tájékoztatásunkat.

 

Akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne jöjjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen.

A gyermekek otthon tartózkodása (az eddigi tájékoztatás alapján 14 nap) ebben az esetben igazgatói engedéllyel igazoltnak tekintem. Kérem Önöket, hogy az iskola e-mail címén jelezzék ezt a fajta távolmaradást.

 

Amennyiben a gyermek egyéb betegség miatt volt távol, abban az esetben csak orvosi igazolással jöhet iskolába.

 

Továbbra is kérjük, hogy a gyermekeket az iskola kapujáig kísérjék.

 

Közös érdekünk, hogy minden felnőtt felelősségteljesen viselkedjen és hozza meg döntéseit.

 

Segítő együttműködését köszönöm.

 

Budapest, 2020.03.11.

 

                                                                                                                      Dienes Anna

                                                                                                                      intézményvezető

 


2020.02.26.

Tisztelt Szülők!

A mai napon a koronavírus terjedésének megakadályozásával kapcsolatos tájékoztató levelet kaptunk a Tankerületünktől, amelyben kérik, hogy az alábbi információkat juttassuk el Önökhöz:
 • Ha a tanuló/vagy családja egyéni utazás céljából az utóbbi időben járt észak-Olaszországban, és az út során a hatósági intézkedéssel lezárt településeken járt kérem, jelezzék intézményünknek (email:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Tel.:06-1-4030209).
 • A koronavírus terjedésének megakadályozása, valamint gyermeke megfelelő ellátása érdekében, kérjük a tisztelt Szülőt, hogy a fent említett terület elhagyásától számított tizennégy napig a gyermeke egészségi állapotát fokozott figyelemmel kísérje. Amennyiben gyermeke ez idő alatt belázasodna, hívja fel a háziorvost és a kapott instrukciókat tartsa be.
 • Amennyiben felmerül a betegség előfordulása, a háziorvos, illetve a területileg illetékes járási/kerületi népegészségügyi osztály dönt a további teendőkről, az aktuális eljárásrend szerint.
 • A lezárt települések listájáról a Zöld számon 06 08/ 277-455 vagy a 06-80/277-456, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni. www.nnk.gov.hu

 

Intézményünkből tanulócsoport nem tartózkodik, nem is volt Olaszországban, nem is tervezünk utaztatást. Ebben az évben még az angliai nyelvi tanulmányi út sem került megszervezésre.

Az alábbi tájékoztatót az iskolai honlapon is megjelenítjük. A továbbiakban a koronavírussal kapcsolatos  hozzánk érkezett információról az iskolai honlapon tájékozódhatnak.

Kérem Önök együttműködését egyrészt a koronavírus terjedésének megakadályozásában, valamint a téli vírusfertőzés miatt gyermeküket csak teljesen gyógyult állapotban orvosi igazolással ellátva küldjék az iskolába.


Budapest, 2020.02.26.

Dienes Anna
intézményvezető


2020.02.03.

Tisztelt Szülők!

Az elmúlt időszakban megnövekedett a tanulóink hiányzása betegség miatt. Kérjük Önöket, hogy a gyermeküket csak egészséges állapotban küldjék iskolába:

 • több esetben azt tapasztaltuk, hogy a tanulónak már reggel 8.00-9.00 óra között 38 fokos láza van (ennek már kellett otthon előzményének lenni),
 • a betegséget követően gyermeküket csak teljesen egészséges állapotba küldjék az iskolába, és kérjük, ezt orvosi papírral is igazolják az osztályfőnöknek.

 

 Az új koronavírus (2019-nCoV) okozta járványról, és annak terjedésével kapcsolatban tájékozódjanak a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjáról:

 (https://www.nnk.gov.hu).

 

Eddig megtett intézkedéseink:

 • Amennyiben a tanulónál rosszullétet, lázat tapasztalunk, azonnal értesítjük a szülőt. Ha a védőnő vagy az iskolaorvos az intézményben tartózkodik, nekik is jelezzük a problémát.
 • Fokozottabban végezzük a fertőtlenítő takarítást.
 • Kiemelten figyelünk a rendszeres szellőztetésre.
 • Az intézmény vezetősége felhívta a kollégák, a tanulók figyelmét a helyes és gyakori kézmosásra, a higiéniai szabályok betartására.
 • A kínai tanulók szüleit levélben megkerestük, senki nem jelezte vissza, hogy az elmúlt időszakban fertőzött területen tartózkodott, vagy olyan személlyel érintkezett, aki ott járt volna.

 

Ezt a tájékoztató levelet az osztályfőnökökön keresztül minden szülő részére megküldjük, valamint az iskola honlapján is elhelyezzük.

Köszönöm az együttműködésüket, hiszen a gyermekek és mindnyájunk érdekében kell cselekedni.

Dienes Anna

intézményvezető