smile2020.04.20.

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

 

eÜgy - BÁI - Beiratkozás általános iskolába KRÉTA hozzáféréssel rendelkezőknek.(Tájékoztató videó)

 

eÜgy - BÁI - Beiratkozás általános iskolába KRÉTA hozzáféréssel még NEM rendelkezők részére.

(Az oldalon ideiglenes regisztráció létrehozása után a felületre be tud lépni. Az adatokat ki tudja tölteni, valamint a szükséges dokumentumokat fel tudja tölteni. Ezek után a piszkozat mentése gombra kattintva mentse el. 2020. április 28 - május 15-e között  tudja felvételi igényét megerősíteni az űrlap alján található beküldés gombra kattintással.)

 

Budapest, 2020. április 20.

Tisztelettel:

Dienes Anna

intézményvezető

 


smile2020.04.16.

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

 

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhelye szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választ, abban az esetben jelentkezési kérelmet kell benyújtania a kiválasztott iskolába.

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg.

A beiratkozás szakaszai:

A beiratkozás két szakaszban történik:

1) A beiratkozás első szakaszában: 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik

  • nem állami fenntartású általános iskolába,

vagy

  • állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.

 

A körzetes iskolák listáját a https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index oldalon találhatja meg.

 

A Lemhényi Dezső Általános Iskolára ez az 1. pont nem vonatkozik!

 

2) A beiratkozás második szakaszában: 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:

 

  • A Lemhényi Dezső Általános Iskolába, mint a körzetes iskolába jelentkezés, körzetes gyerekként : a gyermek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti kötelező felvételt biztosító iskolába kívánják beíratni.

 

A Lemhényi Dezső Általános Iskola körzete az alábbi linken érhető el.:

https://www.lemhenyi16.hu/doc/beiskolazas/2019/Lemh%C3%A9nyi-k%C3%B6rzetei-2019.pdf

 

 

Ebben a szakaszban szükséges megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely, ennek hiányában tartózkodási hely szerinti kötelező felvételt biztosító iskolába szeretnének beíratni. Tájékoztatásul jelezzük, hogy a gyermek automatikus felvétele a lakóhely alapján kötelező felvételt biztosító iskolában létesül. (Az iskola számára nagy segítséget jelentene, ha a megerősítés időben megvalósulna.) Fontos, hogy a Kréta felületen megtörténjen a beíratási szándék megerősítése.

 

  • A Lemhényi Dezső Általános Iskolába, mint a nem körzetes iskolába való jelentkezés esetén: Kérem, vegye fel a kapcsolatot az iskolánkkal.

 

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség:

 

  • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
  • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
  • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  • A szülő nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
  • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

 

Az online felületen a gyermekek kötelező felvételt biztosító iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt.

Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek.

A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén - az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

Felhívjuk a figyelmet, hogy iskolánk esetében a második szakaszban van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére.

Elektronikus ügyintézés:

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

Beiratkozás általános iskolába – BÁI

 

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, intézményünk lehetőséget biztosít a személyes ügyintézésre is, előzetes időpont egyeztetés alapján.

Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy a második szakaszban (2020. április 28 – május 15) történő beiratkozás során – az Nkt. 50. § (7) bekezdése és a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (2) bekezdése alapján – csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.

 

Budapest, 2020. április 8.

 

Tisztelettel:

Dienes Anna

intézményvezető

 

 


smile2020.04.06.


smile2020.04.01.

Beiratkozás az 1. évfolyamra

a 2020-2021. tanévre

 

Iskolánk körzethatárairól itt tájékozódhat.

 

A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését – figyelemmel az országos járványügyi helyzetre – az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III. 25.) határozata a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról rendkívüli módon szabályozza.

 

A határozat célja, hogy a járványhelyzet várható alakulására tekintettel az általános iskolai beiratkozások minél előbb és minél kevesebb személyes kontaktussal valósulhassanak meg. Emellett ugyanakkor biztosítani kell a szülők szabad intézményválasztását is.

 

A beiratkozás során az alábbi eljárásrend érvényes, amelyről az Oktatási Hivatal honlapján az alábbi linken kaphatnak tájékoztatást:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/iskolai_beiratkozas_2020

 

Kedves Leendő Elsős Gyermekek Szülei!

A beiratkozáskor az E-ÜGYINTÉZÉS menetéhez előzetes segítséget nyújt az alábbi linken található információ.

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106

 

Az iskolánkra vonatkozó további feladatokról itt adunk folyamatos
tájékoztatást.

Megértésüket és további érdeklődésüket köszönöm.

Budapest, 2020.04.01.

Tisztelettel:

  Dienes Anna
intézményvezető